Des de Tot Andorra volem transmetre el nostre més sentit condol a la família de Carles Sentís que va morir ahir 19 de juliol de 2011 als 99 anys d'edat, agraint-li aquest escrit de col-laboració que va tenir la gentilesa de redactar per Tot Andorra.

 

 

 

 

Andorra el més gran dels petits països europeus

Andorra és un dels més grans dels petits països europeus. Excepte Luxemburg, cap altre té la seva vitalitat econòmica i una situació geogràfica tan original. Andorra va conèixer un suplement d´actualitat fa uns set anys. Aleshores passà de ser un Principat de 700 anys d´existència sota la tutela (en els dos últims segles del president de França i sempre també del bisbe de la Seu d´Urgell) a un Principat autènticament independent. Conseqüències del canvi?. Visualment ben poques, car aquest país tan antic conserva el seu tarannà de sempre.

També Andorra és un paisatge verd a l´estiu i blanc a l´hivern. Avui la modernitat i la tradició es donen les mans sobre les seves valls.

Carles Sentis Anfruns.

  • Periodista, advocat i escriptor.

  • Ha obtingut els premis "MARIANO DE CAVIA","RAMON GODO","CIUTAT DE BARCELONA" i el "NACIONAL DE CULTURA" de 1998 en la seva modalitat de periodisme.

  • És Comendador d´Isabel La Catòlica i posseeix la "Gran Creu del Merit Civil",la "Creu de Sant Jordi" i la "Creu de la Legió d´Honor de França en el grau de Comandeur".

  • President del Centre Internacional de Premsa de Barcelona.
    Conseller de direcció de "La Vanguardia".


  Altres nacions i regions compten amb franges de Pirineu. Únicament Andorra està envoltada totalment de muntanyes. Pur Pirineu. En realitat és la seva capital. Una joia històrica i ecològica. Però, a més, un centre econòmic, comecial i turístic. Poseeix un Govern d´alt nivell democràtic. A Andorra hi conviu perfectament una població plural dintre de la qual els andorrans no són pas els més nombrosos. Espanyols, portuguesos i francesos, més o menys per aquest ordre de nombre, contribueixen a fer d´Andorra una concentració europea de primer ordre. El tot dintre d´unes estructures que són, potser, les més velles que existeixen en aquesta nació europea. Un país vell i bell.
 

 

 

 

Carles Sentís
Para TotAndorra.com

 

 
 
   
 

Hoteles] [Restaurantes] [Guía Comercial] [Información] [Estaciones de esquí]

Copyright  2000 - 2010 totandorra.com. All rights reserved . No portion of totandorra may be duplicated, redistributed or manipulated in any form. Construction by TotAndorra.com.